Skip to content

Praktische informatie

Cliënten van Behandelcentrum Ervaringsgericht worden verwezen door huisartsen, samenwerkende psychotherapeuten of andere hulpverleners en zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg.
Ook kun je op eigen initiatief je aanmelden, of wordt er doorverwezen via de gemeentelijke toegang.

Aanmelden algemeen volwassenen

Wanneer je je aanmeldt bij de praktijk, volgt er als eerste een intakegesprek. In dit gesprek vertel je wat de klachten of problemen zijn waarvoor je je bij de praktijk hebt aangemeld. Samen met de therapeut breng je de problematiek in kaart. Wanneer nodig kan hiervoor ook gebruik worden gemaakt van psychologische tests en/of vragenlijsten. In dit gesprek bekijken we samen wat de meest geschikte vorm van behandeling zal zijn voor de in dit gesprek gestelde behandeldoelstelling(en).

De behandelovereenkomst

Na deze eerste afspraak verwerkt de therapeut alle gegevens in een behandelovereenkomst. Hierin staan de verzamelde gegevens en de afspraken die tussen jou als cliënt en de behandelaar gemaakt worden. Voorafgaande aan de start van de behandeling kun je deze rustig doorlezen en ondertekenen. Zo kunnen er achteraf geen misverstanden ontstaan over de rechten en plichten die voortkomen uit het contact tussen hulpverlener en cliënt.

De behandelsessies

Een behandelsessie bestaat uit meer dan alleen “het praten over”. De therapie is ervaringsgericht en dat betekent onder andere dat het gesprek een onderdeel is van behandeling naast andere werkvormen. De behandeling bestaat daarnaast dus ook uit het doen van verschillende ervaringsgerichte oefeningen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan rollenspel, werken met houding en lichaamstaal, tekenen, aandachtsgerichte oefeningen en opdrachten op papier uitwerken om je gedachten te ordenen.

Behandelcentrum Ervaringsgericht heeft contracten met de gemeenten:

Apeldoorn
Voorst
Zutphen
Brummen
Lochem
Hattem
Epe
Heerde

Contactgegevens

Koning Lodewijklaan 24a
7314 GG Apeldoorn

We hebben op onze locatie de beschikking over drie behandelruimtes en een ontmoetingsruimte. We hebben een eigen entree en voldoende parkeerplekken. De locatie is goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer.

Naast het behandelcentrum starten we ook een moeder en babycentrum op dezelfde locatie – Oerzacht; Begeleiding, kennisoverdracht en ontmoeting voor zwangeren en moeders van baby’s/ jonge kinderen.

Behandelcentrum-ervaringsgericht