Skip to content

Cynthia Ranoesetiko

In 2018 rondde ik mijn masteropleiding klinisch ontwikkelingspsychologie af aan de Universiteit van Amsterdam. In het werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen heb ik sindsdien al vele mensen mogen begeleiden. Het mooie van mijn werk vind ik: geen enkel proces is precies hetzelfde, want iedereen is uniek. In wie je bent, in welke situatie je zit, waar je opgroeit en hoe jij de wereld ziet. Ik geloof erin dat ieder persoon over een set unieke eigenschappen beschikt. En dat je in het leven de kans krijgt om te ontdekken welke deze zijn én hoe je deze kunt inzetten. Je hoeft het allemaal niet nu al te weten. Je mag van koers veranderen en nieuwe dingen over jezelf en je omgeving leren. Graag begeleid ik je in deze ontdekkingstocht.

Ik vind het belangrijk om jouw situatie holistisch te bekijken. Alles in en om jou is namelijk met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. Soms merk je dat heel duidelijk, soms is dat op een nog onbewust niveau.

Met mij als psycholoog naast jou kunnen wij werken met wat er in je hoofd gebeurt, of misschien juist niet gebeurt. Soms kan deze vol gedachten zitten of als een grote brei voelen. Maar jij bent niet alleen je hoofd, je bent zoveel meer dan dat! We kunnen dus ook oefeningen gaan doen die je helpen je lijf te voelen. Signalen herkennen van je lijf, spanning en ontspanning ontdekken. In de begeleiding onderzoeken we samen wat belangrijk voor jou is of is geweest. En ook kijken we naar wie om jou heen een belangrijke rol heeft in jouw leven. Ontwikkelen hoef je niet alleen te doen.

Met mijn sensitiviteit en creativiteit ga ik graag met jou en/of je kind aan de slag om te ontdekken welke stap jouw ontwikkeling nu ten goede komt.

Naast mijn werk, en soms ook in mijn werk, geef ik yoga en meditatie aan kinderen en volwassenen. Yoga heeft mij geleerd om voor mezelf te zorgen, waardoor ik ook voor de wereld en anderen kan zorgen. Want zo is het wel volgens mij: op het moment dat jij weer kunt stralen, zullen anderen ook opmerken dat jij straalt. En dat werkt best aanstekelijk. Goed voor jezelf kunnen zorgen, maakt de wereld steeds een stukje mooier.

Deel via
20240110_123837