Skip to content

Tarieven & behandeling

Mijn lidmaatschap bij het FVB kan het mogelijk maken om bij verschillende verzekeraars en aanvullende pakketten een (gedeeltelijke) vergoeding te krijgen. Bij sommige verzekeraars wordt er helemaal niets vergoed. Om er zeker van te zijn in hoeverre de behandeling door jouw polis vergoed wordt, kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar. Ook kun je op de site van het FVB (www.vaktherapie.nl) informatie vinden over de vergoedingen, of deze link raadplegen. Soms is het mogelijk om een vergoeding voor een behandeling van je werkgever of van overheden te krijgen, zoals UWV of Gemeente. Maak je gebruik van een therapie vallend onder het aanvullende pakket, dan betaal je géén eigen risico. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed. Dit kan een bedrag of percentage per sessie zijn of een totaal bedrag. Verwacht je gebruik te gaan maken van therapie uit het aanvullende pakket, kan het verstandig zijn om te onderzoeken welke zorgverzekering het beste bij je past wat betreft vergoedingen van therapie uit het aanvullende pakket. De hoogte van vergoedingen staat meestal opgenomen in de polis onder het kopje “alternatieve therapie”.

Jeugdigen tot 18 jaar komen voor vergoeding in aanmerking via de jeugdwet bij de gemeente.

Ervaringsgerichte Therapie Apeldoorn heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met de gemeentes in de regio Apeldoorn. (Apeldoorn, Lochem, Hattem, Epe, Voorst, Zutphen, Heerde en Brummen) Wanneer een dienstverleningsopdracht is goedgekeurd (DVO) vergoedt de gemeente vaak alle kosten van de toegekende zorg. Bij het CJG vindt u meer informatie. En natuurlijk kunt u ook bij ons terecht met vragen hierover.

Bedrijfsgegevens en algemene voorwaarden vindt U hier

Tarieven vanaf 18 jaar (2024):

 

Aanmeldgesprek € 100,00 per uur

Intake € 100,00 per uur

Individuele behandeling ervaringsgerichte therapie € 100,00 per sessie

Procesverslaglegging ten behoeve van dossiervorming zit bij de behandeling inbegrepen.

Email- en tekst-contact ten behoeve van de ondersteuning van individuele behandelingen zijn gratis.

Voor aanvullende verslaglegging, bijvoorbeeld bij verwijzing of aanleveren van gegevens aan andere hulpverlening rekenen wij een bedrag van: €50,00 per half uur

Tarieven voor bedrijven €140,00 (excl. btw)

Begeleiding moeder (gezin) en baby: zie Oerzacht coaching

Voor uitgebreide informatie over mogelijke vergoedingen kunt u terecht bij uw therapeut, of op info@ervaringsgericht.nl