Skip to content

Waarom ervaringsgerichte behandeling?

In ons behandelcentrum gaan we verder dan alleen praten. Natuurlijk is het gesprek een belangrijk onderdeel van de behandeling, maar de belangrijkste pijler van de behandeling is het ervaren.  De manier waarop wij als mensen in elkaar steken is namelijk ook dat we leren door te ervaren. En we kleuren onze ervaringen door onze emoties.

Ervaren wat je voelt, bewust zijn van je gedachten en je gedrag. Dat is wat er voorop staat bij Behandelcentrum Ervaringsgericht. En dan vervolgens samen kijken of dit past bij wie jij echt bent en wat jij voor jezelf wil in je leven. Kun je de bril die je op hebt afzetten en weer open naar jezelf en naar de wereld kijken. Wat vind jíj belangrijk en wat past er bij jóu? Tijd voor nieuwe ervaringen. Ervaringen die je leren wat je anders wil. Die ervoor zorgen dat je anders kunt gaan doen. Dat er voortaan wel tegemoet gekomen gaat worden in je basisbehoeften. Zodat je niet meer aan het overleven bent, maar kunt gaan leven.

We hebben allemaal universele basisbehoeften, maar toch zijn we allen uniek. Omdat we allemaal een eigen persoon zijn met een unieke combinatie van genen en een heel eigen set van ervaringen die we in ons leven hebben opgedaan is er niet 1 behandeling of methode geschikt voor iedereen. In behandelcentrum Ervaringsgericht kijken we daarom heel goed naar elke unieke persoon. Wie ben je? Wat heb je meegemaakt? Wat past er bij je? Wat heb je nodig?

We hebben als behandelaren allemaal dezelfde visie en we zijn allemaal deskundig en goed opgeleid, maar we bieden ook elk onze eigen expertise. En we zijn al net zulke unieke personen en dat zorgt ervoor dat we kunnen aansluiten bij de verschillende behoeften en leerstijlen van onze cliënten.

Author picture
Deel via
Waarom ervaringsgerichte behandeling?
Lees ook

Traumabehandeling

Onze traumabehandeling is een combinatie van cognitieve gedragstherapie (ACT) en de lichaamsgerichte benadering van traumabehandeling.
Lees meer...

Psychomotorische Therapie

Psychomotorisch therapeuten behandelen cliënten met een hulpvraag ten gevolge van psycho-sociale problemen of psychiatrische stoornissen. Lichaamsbeweging, een realistisch lichaamsbeeld en het vermogen
Lees meer...

Emotiegerichte Therapie

Emotiegerichte therapie (in het Engels Emotion-Focused Therapy of EFT) kan worden gezien als de therapie die het begrijpen van emoties bij
Lees meer...