Skip to content

Hoogsensitief?

Wij zien veel baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen die hoogsensitief en/of hoogbegaafd  zijn. Dat is geen probleem op zich natuurlijk, maar het speelt wel een grote rol in je leven. De manier hoe jij, of je kind, prikkels verwerkt heeft veel invloed op hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met problemen, wat er allemaal omgaat in je hoofd, hoe anderen met jou omgaan en wanneer alles niet zo loopt zoals eigenlijk zou moeten. Dan komt hoogsensitiviteit vaak samen voor met angstklachten of een negatief zelfbeeld bijvoorbeeld.

De behandeling van iemand die een probleem ervaart in het dagelijks leven en daarnaast ook hoogsensitief is, is niet hetzelfde  als de behandeling van iemand die niet zo gevoelig voor prikkels is. Waar de methode voor iemand die minder heftig reageert op prikkels soms prima kan aansluiten zie je dat iemand die hoogsensitief is al snel overprikkeld raakt van de behandeling. Het tegenovergestelde wordt dan bereikt en je lijkt alleen maar verder te zijn afgedwaald van je doelen.

Daarom heb ik een methode ontwikkeld speciaal voor cliënten die extra gevoelig voor prikkels zijn. Waar we kijken naar jou, of je kind, in totaliteit. Waar we naast het geven van nieuwe inzichten en het geven van hulp met het omgaan van de prikkelgevoeligheid, ook op een aangepaste manier de klachten stap voor stap gaan verminderen.

Auteur foto
Deel via
Hoogsensitief
Lees ook

Traumabehandeling

Onze traumabehandeling is een combinatie van cognitieve gedragstherapie (ACT) en de lichaamsgerichte benadering van traumabehandeling.
Lees meer...

Psychomotorische Therapie

Psychomotorisch therapeuten behandelen cliënten met een hulpvraag ten gevolge van psycho-sociale problemen of psychiatrische stoornissen. Lichaamsbeweging, een realistisch lichaamsbeeld en het vermogen
Lees meer...

Emotiegerichte Therapie

Emotiegerichte therapie (in het Engels Emotion-Focused Therapy of EFT) kan worden gezien als de therapie die het begrijpen van emoties bij
Lees meer...