Skip to content

Emotiegerichte Therapie

Emotiegerichte therapie (in het Engels Emotion-Focused Therapy of EFT) kan worden gezien als de therapie die het begrijpen van emoties bij psychotherapeutische veranderingen centraal stelt.

EFT is gebaseerd op een intensieve, zorgvuldige analyse van de betekenissen van emoties die bij de persoonlijke beleving en verandering in psychotherapie een rol spelen.

Door zich hierop te richten kunnen zowel de therapeut als de cliënt strategieën inzetten die het bewustzijn, de acceptatie, de expressie, het benutten, de regulatie en de transformatie van emotie bevorderen, naast de werkelijke emotionele beleving met de therapeut. De doelen van EFT zijn het versterken van de identiteit, het reguleren van emotie en het creëren van nieuwe betekenissen van de ervaring en het bijbehorende gevoel.

Auteur foto
Deel via
gardening_t20_B801vZ-1-400x267
Lees ook

Traumabehandeling

Onze traumabehandeling is een combinatie van cognitieve gedragstherapie (ACT) en de lichaamsgerichte benadering van traumabehandeling.
Lees meer...

Psychomotorische Therapie

Psychomotorisch therapeuten behandelen cliënten met een hulpvraag ten gevolge van psycho-sociale problemen of psychiatrische stoornissen. Lichaamsbeweging, een realistisch lichaamsbeeld en het vermogen
Lees meer...

Wat is beeldende therapie?

Beeldende therapie is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van beeldende werkvormen. Zowel het tekenen, schilderen als boetseren wordt
Lees meer...